Vištienos ir keptų paprikų drebučiai

  • 40 g  želatinos
  • 1 l vištienos sultinio
  • 1 šaukštas brendžio
  • keli lašai tabasko
  • 1 šaukštas apelsinų sulčių
  • 2 raudonos paprikos
  • 2 žalios paprikos
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis provanso žolelių
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 10 kornišonų (mažų marinuotų agurkėlių)
  • 0,5 geltonos paprikos (papuošimui)
  • keletą juodų alyvuogių be kauliukų (papuošimui)
  • krapų (papuošimui)

Užpilkite želatiną stikline sultinio ir palikite išbrinkti.

Paprikas kepkite orkaitėje kol suminkštės, po to sudėkite į maišelį ir užrišę palaikykite 15-20 minučių. Bus lengviau nulupti. Nuluptas raudonas ir žalias paprikas supjaustykite  juostelėmis. Iš geltonos paprikos formelėmis išspauskite arba išpjaustykite papuošimus.

Vištienos krūtinėlę supjaustyktie plonomis juostelėmis, pamuškite, pabarstykite druska ir pipirais, provanso žolelėmis. Iškepkite keptuvėje.

Agurkėlius supjaustykite išilgomis juostelėmis. Keletą atidėkite papuošimui.

Išbrinkusią želatiną ištirpinkite ant silpnos ugnies ir supilkite į likusį sultinį. Taip pat supilkite brendį, apelsino sultis, tabaską. Jeigu reikia įberkite druskos ir pipirų. Tirpalas turi būti aštroko skonio, nes drebučiams stingstant jis švelnėja.

Į pailgą formą įpilkite truputį tirpalo, sustingdykite. Dėkite papuošimus. Ant viršaus atsargiai užpilkite tirpalo ir vėl stingdinkite. Kai sustings sluoksniais dėkite agurkėlius, vištieną, papriką, bazilikų lapelius ir kiekvieną sluoksnį užpilkite želatina ir stingdinkite. Kai sustings formą keliom sekundėm panardinkite į karštą vandenį ir apverskite į lėkštę.

(Šaltinis: žurnalas „Virtuvė“)

P.S. Recepto originale vietoj kornišonų nurodomi ančiuviai, tačiau man jie visai neatskleidė savo ančiuviško skonio…matyt viskas į drebučius „nugaravo“.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą