Receptai/ Anakardžių riešutai/ Laukiniai augalai/ Aukso fondas/ Graikiniai riešutai/ Užtepai/ Karijų riešutai/ Kedrinių pinijų riešutai/ Lazdyno riešutai/ Padažai, užtepai/ Makadamijų riešutai/ Migdolų riešutai/ Moliūgų sėklos/ Saulėgrąžų sėklos/ Sezamų sėklos/ Žemės riešutai/ Žolės, gėlės, daigintiniai, prieskoniai

Žolelių pesto padažas

Pesto padažas

Norint pasigaminti pesto reikės:

  • 3 saujų žalumynų (tinka tokie kokius labiausiai mėgstate: petražolės, krapai, gražgarstės, laiškiniai česnakai, bazilikai, špinatai, kiškio kopūstai, dilgėlės, garšvos ir t.t. Galite juos tarpusavyje maišyti, kaip kad aš dabar dariau. Dėjau po saujelę petražolių, krapų ir gražgarsčių)
  • 2-3 skiltelių česnako (nebūtina – čia skonio reikalas)
  • 3 šaukštų riešutų arba sėklų (tinka moliūgų, saulėgrąžų, sezamo sėklos, graikiniai, migdolų, anakardžių, kedro riešutai ir t.t. Sėklas ar riešutus galite pakepinti sausoje keptuvėje. Šiame pesto dėjau kepintas saulėgrąžų sėklas)
  • 0,5 stiklinės aliejaus (aliejų geriausia derinti prie riešutų ar sėklų, t.y. jei dėjote saulėgrąžas, tai pilkite saulėgrąžų aliejų, jei sezamą – sezamo aliejų. Arba galima tiesiog pilti alyvuogių aliejų, bet tada skonis nebus toks išraiškingas) (Aliejaus kiekiu galite reguliuoti pesto padažo tirštumą, tad pilkite tiek, kiek jums reikia)
  • šlakelis citrinos sulčių (nebūtina – skonio reikalas)
  • ~50 g tarkuoto kietojo sūrio (tobuliausiai tinka parmezanas, bet bus gerai ir Džiugas)
  • druskos (juodųjų pipirų jei reikia)

Sudėkite į indą peiliu pasmulkintas žoleles, česnaką, sūrį, įpilkite truputį aliejaus ir pasmulkinkite su smulkintuvu. Įberkite druskos, įpilkite citrinos sulčių ir pamažu pilant likusį aliejų susmulkinkite viską iki vientisos masės.

Žolelių pesto galite naudoti kaip užtepą ant šviežios bulkos, duonos ar skrebučių. Taip pat tinka makaronų, žuvies, paukštienos patiekalams, sriuboms, įvairiems virtinukams ir panašiems tešliniams dalykėliams gardinti. Galima naudoti kaip padažą salotoms sumaišius lygiomis dalimis su majonezu.

(Šaltinis: idėjos ir proporcijų sėmiausi iš čia)

Jums taip pat gali patikti

14 Comments

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Makaronai su šparaginėmis pupelėmis ir pesto padažu - bulviukose.lt
    liepos 28, 2010 at 12:57 pm

    […] 160 g šparaginių pupelių 40 g parmezano sūrio (pakeičiau Džiugu) 2 šaukštai pesto padažo (http://bulviukose.lt/2010/07/14/pesto/) druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų 1 šaukštas sviesto 2 šaukštai alyvuogių […]

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Lydeka užkepta polenta - bulviukose.lt
    gegužės 25, 2012 at 10:24 am

    […] 2 šaukštai pesto […]

  • Reply
    » Blog Archive » Vištos krūtinėlės kepsnys su sraigių įdaru - bulviukose.lt
    birželio 5, 2013 at 4:53 pm

    […] žolelių pesto […]

  • Reply
    » Blog Archive » Lydeka užkepta polenta - bulviukose.lt
    birželio 5, 2013 at 4:55 pm

    […] 2 šaukštai pesto […]

  • Reply
    » Blog Archive » Cukinijų blyneliai - bulviukose.lt
    birželio 6, 2013 at 9:02 am

    […] 1 šaukštas pesto padažo […]

  • Reply
    » Blog Archive » Makaronai su šparaginėmis pupelėmis ir pesto padažu - bulviukose.lt
    birželio 6, 2013 at 9:16 am

    […] 2 šaukštai pesto padažo […]

  • Reply
    » Blog Archive » Cukinijų kepsneliai įdaryti sūriu su pomidorų salotomis - bulviukose.lt
    birželio 6, 2013 at 9:20 am

    […] 2 šaukštai pesto padažo […]

  • Reply
    » Blog Archive » Jautienos kepsniukai su putpelių kiaušiniais ir baklažanų suktinukais - bulviukose.lt
    liepos 2, 2013 at 6:59 am

    […] mane buvo iš plonai supjaustytos ir pamušto jautienos kumpio) Putpelių kiaušinių 1 baklažanas Pesto padažo Aliejaus […]

  • Reply
    » Blog Archive » Keptos salierų lazdelės - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    kovo 3, 2014 at 7:05 pm

    […] su jogurtiniais, pesto, majoneziniais, sūrio su mėlynuoju pelėsiu, pomidoriniais  ar kitokiais jūsų mėgiamais […]

  • Leave a Reply