Duona su žolelėmis

Duona su žolelėmis

  • 150 ml vandens
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 3 šaukštai mėgiamo aliejaus
  • 280 g miltų
  • 2 šaukšteliai sausų mielių
  • 1 šaukštelis džiovinto česnako
  • 1 šaukštas smulkintų prieskoninių žolelių mišinio (arba 1 šaukštelis džiovintų)

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepu 1 (pagrindine programa).

P.S. Be galo kvapni ir skani duonelė. Šį receptą naudoju ir picos padui, tik dedu mažiau žolelių.

(Šaltinis: knyga “Kepame duoną namuose”)

Bookmark and Share
  1. Vasara sako:

    Susigundžiau receptu ir vakar pabandžiau išsiskepti duonos, bet neiškilo. :( Buvo susmegusi ir pusžalė. Kepiau 1 pagrindine programa. Kepė 3 valandas. Kai pamačiau rezultatą, nusiminiau ir ėmiau galvoti, kas ne taip. Tada kelis kartus perskaičiau receptą ir pagalvojau: o kas iškelia šią duoną? Nėra nei mielių, nei kepimo miltelių, nei kokio tai raugo… :/ Ar jums tikrai iškepė tokia puri duona be kildinimo medžiagų?

  2. Laura sako:

    Ojetus, pamiršau mieles įrašyti…..čia jau mano klaida, atsiprašau baisiausiai :(

  3. Vasara sako:

    Pagal tokį kiekį miltų reikėtų maždaug pusės arbatinio šaukštelio, ar ne?

  4. Laura sako:

    Pataisiau receptą…reikia 2 šaukštelių sausų mielių….

  1. […] tešlos (darau su duonkepe pagal šį receptą, kartais dar įdedu ir ~50 g kvietinių rupių […]

  2. […] Picos tešlos (dariau su duonkepe pagal šį receptą) […]

  3. […] tešlos (pagal ši receptą, tik be česnako ir žolelių) 150 ml grietinės 200 g gorgonzolos sūrio Miško grybų Druskos, […]

  4. […] Picos pado darau su duonkepe pagal šį receptą) […]

  5. […] Picos tešlos (dariau su duonkepe pagal šį receptą) […]

  6. […] tešlos (darau su duonkepe pagal šį receptą, kartais dar įdedu ir ~50 g kvietinių rupių […]

Parašykite atsiliepimą