Avinžirniai/ Receptai/ Agurkai/ Šalti padažai/ Padažai, užtepai/ Morkos/ Salotos

Gražgarsčių salotos su avinžirniais

Gražgarsčių salotos su avinžirniais

Salotoms:

  • ~300 g gražgarsčių
  • 2 nedidelės morkos (tarkuotos per burokinę tarką)
  • 1 nedidelis šiaudeliais pjaustytas agurkas (1 ilgavaisis arba 2 trumpavaisiai)
  • 1 stiklinė virtų avinžirnių

Padažui:

  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 1 šaukštas raudono vyno acto
  • 1 smulkinta česnako skiltelė
  • 10 lašų tabasko padažo
  • druskos, maltų pipirų

Padažui viską sumaišykite ir palikite valandėlei pastovėti. Salotoms skirtus produktus sudėkite į lėkštę kaip nuotraukoj, užpilkite padažu.

P.S. Iš pradžių nelabai patiko, turbūt dėl neįprastų derinių, bet kol suvalgiau „įsivažiavau“, nes į pagalbą dar pasitelkiau ruginės duonos su sviestu riekę ir porterio stiklinę 😉 Dabar jau norėčiau vėl jų pasigaminti….čia turbūt vienas iš tų patiekalų, kurį atrandi pavalgius kelis kartus ir paskui tampa vienas mėgiamiausių. Šiaip norėtųsi pabandyti dar su medaus-garstyčių padažu, turėtų tikti.

P.S.S. Išbandžiau su medaus-garstyčių padažu…pasaka išviso.

(Šaltinis: knyga „Vefa’s Kitchen“)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply