Daržovės/ Avinžirniai/ Receptai/ Kruopos, grūdai/ Špinatai

Avinžirniai su špinatais

Avinžirniai su špinatais

  • 125 g džiovintų avinžirnių
  • ~50 ml alyvuogių aliejaus
  • 0,5 svogūno
  • 125 ml pomidorų sulčių
  • 350 g špinatų
  • 2 šaukštai smulkintų krapų
  • Druskos, maltų pipirų
  • 2 šaukštai citrinos sulčių

Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite nakčiai, kad išbrinktų.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir 5 minutes pakepinkite su alyvuogių aliejumi. Sudėkite išbrinkusius avinžirnius, supilkite pomidorų sultis, išmaišykite, uždenkite ir troškinkite ~15 minučių.

Po to sudėkite pasmulkintus špinatus, krapus, jei reikia įpilkite dar alyvuogių aliejaus, uždenkite ir troškinkite, kol špinatai suvys. Paskaninkite druska, pipirais. Prieš patiekiant apšlakstykite citrinos sultimis.

P.S. Skanu su duona ir kaip garnyras.

(Šaltinis: knyga „Vefa’s Kitchen“)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply