Duonos su raugu/ Receptai/ Duona/ Miltiniai gaminiai nesaldūs

Kvietinė duona su raugu

Žinai, Aguonėle, man irgi nesuprantama, kaip iš vandens ir miltų tokia skani duona gaunasi 🙂

Tik man viskas atvirkščiai klojosi….tešla šaldytuve per naktį neiškilo anei trupučio, užtai ryte nusprendžiau ją sudėti į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formelę ir laikyti tol kol išrūgs. Laikiau 7-8 valandas uždengtą maistine plėvele su skylutėmis kol išrūgo ir pradėjo kilti burbulai. Iškepė kuo puikiausia ir turbūt sekantį kartą taip pat darysiu 😉

Kvietinė duona su raugu

  • 450 g kvietinių miltų (550 tipo)
  • 30 g rupių kvietinių miltų
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 200 g kvietinio raugo
  • ~300 ml vandens (pyliau truputį daugiau, kad tešla gautųsi tirštos grietinės konsistencijos)

Miltus sumaišykite su druska, raugu ir vandeniu. Sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai – 12 valandų.

Ryte tešlą permaišykite, sukrėskite į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą ir rauginkite kol išrūgs…pakils dvigubai ir pradės kilti burbulai.

Kepkite iki 200C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Paskui temperatūrą sumažinkite iki 180C ir kepkite kol gražiai apskrus. Nežinau kiek tai laiko užima, nes kepu pagal nuojautą.

P.S. Kaip pasigaminti raugą galite rasti ir čia.

(Šaltinis: duonelių karalienė Aguonėlė)

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    aguonele
    liepos 11, 2011 at 6:17 am

    :)) ačiū už tą titulą :*
    O jau duonelė gerai atrodo!!! belieka tik sviesto užsitepti ir karališki pusryčiai paruošti 🙂
    Dėlto kildinimo tai tikrai mistika… manau daug ką duoda ir pats raugas. Iš kokių miltų jis padarytas! Pas mane su juo duonos TOKIOS korėtos gaunas, kad pirštą pro skylutes galima prakišti :)) ir skanios ♥

  • Leave a Reply