Daržovės/ Padažai, pagardai, užtepai

Marinuoti čili pipirai

Marinuoti aštrūs pipirai - bulviukose.lt

Reikės:

  • 20 čili pipirų
  • 5 skiltelių česnako
  • 100 g svogūnų
  • 2 lauro lapelių
  • 2 stiklinės 5% acto
  • 2 šaukštų druskos
  • 2 šaukštų cukraus

Gaminimo eiga:

Pipirus supjaustykite plonais griežinėliais, kotukus išmeskite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir dar pasmulkinkite, česnaką griežinėliais. Daržoves sumaišykite.

Marinatui į actą suberkite druską, cukrų, lauro lapelius ir užvirkite.

Stiklainius dezinfekuokite. Sudėkite į juos sumaišytas daržoves, užpilkite karštu marinatu ir užsukite.

P.S. Labai geras dalykas, ypač vertinamas tarp vyrų. Naudoju kaip užkandą, sumuštiniams ir picai.

P.S.S. Valant ir pjaustant čili pipirus patariu naudotis pirštinėmis.

(Šaltinis: šičia)

Jums taip pat gali patikti

9 Comments

  • Reply
    Traškūs marinuoti pipirai | Impossible is nothing
    rugpjūčio 28, 2011 at 2:25 pm

    […] Mėgstantiems aštriai, dar vienas receptukas – marinuoti pipirai. Man buvo ypač aštru, bet kai kam tai priminė salotas, kurias galima ir vienas valgyti Kadangi marinuojama šaltai, pipirai išlieka traškūs, bet sutrumpėja laikymo trukmė. Jeigu norite pasiruošti žiemai, užpilkite karštu marinatu, kaip tai padarė Laura. […]

  • Reply
    Jurga
    rugpjūčio 28, 2011 at 8:41 pm

    O vandens i marinata visai nepilama? As kad ir kaip labai astrumus megstu, kazkaip vienam acte marinuot nedrystu…

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 29, 2011 at 1:44 pm

    Nepilama, užtai ir naudojamas 5% actas, o ne 9%. Pipiriukų aštrumas permuša visą actą, taip, kad be baimės 😉

  • Reply
    Irma
    rugsėjo 8, 2011 at 5:54 pm

    O kiek laiko jie išstovėti? Kur laikote? 🙂

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 12, 2011 at 1:01 pm

    Laikau rūsyje, bet ten nėra labai jau šalta. Stovi ilgai, nes visgi su actu 😉

  • Reply
    Erika
    rugpjūčio 19, 2013 at 9:00 pm

    ir as pernai dariau ir siemet butiniausia darysiu,labai gardulis reikalas 🙂 osisiap tai neturejau 5% acto,tai stipresni siek tiek atskiedziau :),gavosi super !!!!

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 20, 2013 at 7:41 am

    Erika 🙂

  • Reply
    Jūratė
    rugpjūčio 26, 2013 at 1:23 pm

    Laura, aš turiu dviejų rūšių pipiriukus: mažus ir labai mažus, tikriausiai galima pamaišyti?

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 26, 2013 at 8:49 pm

    Jūrate, be abejo 😉

  • Leave a Reply