Receptai/ Duonos su mielėmis/ Duona/ Miltiniai gaminiai nesaldūs

Susukta duonelė

Susukta duonelė

Tešlai:

  • 1 stiklinė šilto vandens,
  • 1 stiklinė kukurūzų miltų
  • 2 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 3 šaukštas alyvų aliejaus
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 1 šaukštelis druskos

Įdarui:

  • 3 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
  • 3 skiltelės česnako
  • saujelė šviežių žolelių mišinio (dėjau rozmariną, baziliką ir raudonėlį)
  • 3 šaukštai aliejaus

Įdarui viską susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi.

Dėl tešlos nesukau galvos, sumečiau viską į duonkepę, užstačiau Tešlos programą ir palikau ramybėje.

Pakilusią tešlą perminkykite, storai iškočiokite ir ištepkite įdaro mišiniu. Supjaustykite juostelėmis.

Paimkite vieną juostelę ir susukite. Imkite kitą ir sukite toliau. Taip sukite, kol sunaudosite visas juosteles.

Duonelę uždenkite ir leiskite pakilti dar apie pusvalandį.

Dėkite į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite kol viršus taps švelniai rusvas.

(Šaltinis: radau čia)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Asta
    rugpjūčio 23, 2011 at 10:16 am

    Labai gražiai atrodo 🙂

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 23, 2011 at 6:39 pm

    Dėkajovu 😉

  • Leave a Reply