Daržovės/ Receptai/ Agurkai/ Konservavimas

Agurkų kimči (kimchi)

Agurkų kimči (kimchi)

  • 1 kg agurkų
  • sauja druskos
  • ¼ stiklinės žuvies padažo (naudojau austrių)
  • ½ stiklinės čili dribsnių (naudojau maltus)
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 stiklinės stambiai smulkinto laiškinio česnako
  • 0,5 šiaudeliais pjaustyto svogūno
  • 3 stambiai pjaustyti svogūnėliai su laiškais
  • 2 skiltelės smulkinto česnako
  • 1 nedidelė šiaudeliais pjaustyta morka

Agurkus įpjaukite kryžmai, bet ne iki galo. Apiberkite druska, lengvai permaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti.

Įdarui sumaišykite visu likusius išvardintus produktus.

Agurkus apvalykite nuo druskos ir prikimškite įdaro (filmuke rodo, kad juos nuplauna, aš irgi taip dariau, bet kai išrūgo man pritrūko druskos, tai bėriau papildomai).

Sudėkite į indą ir parą laiko palaikykite kambaryje. Paskui laikykite šaldytuve.

P.S. Šis, agurkų kimči, man gal net buvo skanesnis už pekino kopūstų. Su kepta kiaulienos šonine tai dera tobulai.

(Šaltinis: čia)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    edita
    rugsėjo 17, 2011 at 9:47 am

    įdomus variantas..reikės išbandyti..;)

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 17, 2011 at 4:52 pm

    Nujo….ir nesudėtinga visai 🙂

  • Leave a Reply