Ančiuviai/ Daigintiniai/ Receptai/ Jautiena/ Šalti padažai/ Padažai, užtepai/ Žolės, gėlės, daigintiniai, prieskoniai

Jautienos karpačio

Jautienos karpačio

  • Jautienos išpjovos
  • Kaparėlių
  • Pipirnės daigelių
  • Smulkiai tarkuoto „Džiugo“ sūrio

Padažui:

  • 1  skiltelė česnako
  • 1 ančiuvio filė
  • 1 šaukštas ančiuvių aliejaus
  • 1 šaukštas smulkintų petražolių
  • alyvuogių aliejaus keli šaukštai
  • Šlakelis balzamiko acto
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Aš jautienos išpjovą apsikepiau iš visų pusių stipriai įkaitintoje keptuvėje, tačiau tai daryti nebūtina…man taip gražiau. Kad lengviau pjaustytųsi, o pjaustyti patartina plonai, įdėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Aš ją visai užsišaldžiau, bet tokiu atveju prireiks pjaustyklės pagalbos. Išdėliokite jautienos griežinėlius lėkštėje.

Padažui grūstuvėje sutrinkite česnaką, ančiuvio filė ir petražoles, supilkite aliejus, sudėkite prieskonius ir išmaišykite. Arba viską tiesiog susmulkinkite smulkintuvu.

Jautienos gabalėlius palaistykite padažu, sudėkite kaparėlius, paberkite sūrį ir pipirnės daigelius.

Valgykite su šviežia balta duona.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply