Receptai/ Kiauliena/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa

Krosnyje keptos kiaulių uodegos

Krosnyje keptos kiaulių uodegos

  • Geras šlakas balzamiko acto
  • Šlakas aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 5 smulkintos česnako skiltelės
  • 2 šaukštai kmynų
  • Žiupsnis džiovinto mairūno
  • Žiupsnelis džiovinto čiobrelio

Uodegas gerai nuplaukite.

Marinatui skirtus produktus sumaišykite ir įtrinkite uodegas. Sudėkite jas į indą ir marinuokite šaldytuve 1-2 paras.

Kepiau krosnyje 2 valandas, iš pradžių pridengusi folija. Likus 0,5 valandos iki kepimo pabaigos, foliją nuėmiau. Lygiai taip pat galite kepti ir orkaitėje. Kepimo metu gali prireikti į skardą įpilti šiek tiek vandens.

Valgėme su virtais žirniais su spirgučių padažu. Kas dar papildomai gardinosi Vorčesterio padažu, kas krienais 😉

Keptos kiaulių uodegos

Jums taip pat gali patikti

7 Comments

  • Reply
    odeta
    kovo 12, 2013 at 6:37 am

    Rimtai čia pagaminai:)
    Kažkada esu ragavusi kugelį su kiaulių uodega, kiek atsimenu, buvo skanu:)

  • Reply
    Onė
    kovo 12, 2013 at 6:57 am

    Kaip tik patiekalas gavėniai )))

  • Reply
    Laura
    kovo 12, 2013 at 8:33 am

    Odeta, rimtų rimčiausiai. Tai buvo staigmena tėčiui, nes šventėm jo gimtadienį. Čia irgi buvo skanu ir mėsos ant uodegos daugiau negu tikėjausi 😉
    One, nu ne visi Lietuvoje yra praktikuojantys katalikai ir apskritai katalikai 😉

  • Reply
    saslykas
    kovo 14, 2013 at 10:16 am

    tai mano stichija! 🙂

  • Reply
    Renata
    spalio 9, 2013 at 3:57 pm

    Išbandėme, šeima sakė, kad skanu, dėkui už receptą 🙂

  • Reply
    Laura
    spalio 10, 2013 at 7:07 am

    Renata, šaunu! 😉

  • Reply
    Re
    vasario 10, 2017 at 5:30 am

    Mmmm kaip skaniai atrodo. Ieskosiu kur galima nusipirkti kiauliu uodegu. Vaikystes delikatesas.

  • Leave a Reply