Receptai/ Duonos su mielėmis/ Duonkepė/ Miltiniai gaminiai nesaldūs/ Linų sėmenys/ Riešutai, sėklos/ Moliūgų sėklos/ Saulėgrąžų sėklos/ Sezamų sėklos

Keturių rūšių sėklų duona

Keturių rūšių sėklų duona

  • 280 ml vandens
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 400 g kvietinių miltų
  • 30 g skrudintų (sausoje keptuvėje) kviečių gemalų
  • 50 g kvietinių rupių miltų
  • 1 šaukštas cukraus
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis sausų mielių
  • 2 šaukštai moliūgų sėklų
  • 2 šaukštai saulėgrąžų sėklų
  • 1,5 šaukšto linų sėmenų
  • 1,5 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
  • 1 šaukštas pieno

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Maišiau ir  kildinau tešlą „Dought“ programa.

Pakilusią tešlą išimkite, perminkykite, suformuokite norima forma ir uždengę aliejumi ištepta maistine plėvele palikite, kad pakiltų dvigubai.

Prieš kepant patepkite pienu ir pabarstykite neskrudintomis sėzamo sėklomis. Knygoj rekomenduoja kept 220C temperatūroje, aš kepu 180C, taip, kad individualu. Kaip orkaitė palieps.

P.S. Ir vėl “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga” nenuvylė. Soti, maistinga duona tinkanti bet kam 😉

Jums taip pat gali patikti

12 Comments

  • Reply
    Vilma
    kovo 15, 2013 at 2:32 pm

    Nuostabu! Taip uzsinorejau butent tokios!!!!!

  • Reply
    Vilma
    kovo 15, 2013 at 2:34 pm

    Tiesa, o jei be duonkepes, tai kokia seka ir ka su kuo?

  • Reply
    Laura
    kovo 15, 2013 at 3:01 pm

    Jei be duonkepės, tai reikia sumaišyti miltus, gemalus, sėklas, padaryti šulinėlį, į jį supilti vandenį, aliejų, cukrų, druską, mieles ir išmaišyti šakute. Svarbu nenugriauti šulinio sienų, nes ištekės vanduo. Pamažu verskite miltus į vidurį ir rankomis vis maišykite, paskui minkykite (~5 minutes) kol gausite minkštą, tamprią tešlą. Jei trūks miltų, dadėkite.
    Išminkę, patepkite aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir padėkite šiltai, kad dvigubai pakiltų. Tada perminkykite, suformuokite duoną ir vėl pakildinkite. kai dvigubai pakils, patepkite pienu, pabarstykite sezamu. Belieka isšikept 😉

  • Reply
    Ausra
    kovo 15, 2013 at 3:49 pm

    koks dailus kepaliukas!!!

  • Reply
    Laura
    kovo 15, 2013 at 3:54 pm

    Ausra, ačiukas 😉

  • Reply
    aguonele
    kovo 15, 2013 at 3:54 pm

    Laaaabai skaniai atrodo!!! Ideali duona, mielai ir as suvalgyciau ne viena riekele 😉

  • Reply
    Laura
    kovo 15, 2013 at 5:48 pm

    Aguonele, aha, čia tavo stiliuko duona 😉

  • Reply
    odeta
    kovo 16, 2013 at 5:38 am

    Užpavydėjau…ir sumuštinukai dar skaniai atrodo:) Grįšiu po atostogų, kepsiu ir aš.

  • Reply
    odeta
    kovo 16, 2013 at 5:50 pm

    Neiškenčiau, šiandien išsikepiau, šiek tiek kitokios, bet svarbiausia, Duonos:)

  • Reply
    Laura
    kovo 16, 2013 at 5:52 pm

    Odeta, nu tiesiog pagirtina 😉

  • Reply
    Mindaugas
    kovo 17, 2013 at 9:51 pm

    Reikės ir man šį variantą išmėginti, nes mano sėklų duona jau pabodo :/

  • Reply
    Laura
    kovo 18, 2013 at 7:28 am

    Bandyk! Virtuvėje tik taip ir tobulėjama, darbo-bandymų-klaidų metodu. Man jau antrą kartą tą pačią kept nuobodu 😉 Šiandien bandysiu duoną su obuoliais!

  • Leave a Reply