Receptai/ Duonos su mielėmis/ Duona/ Duonkepė/ Miltiniai gaminiai nesaldūs/ Linų sėmenys/ Obuoliai/ Saulėgrąžų sėklos/ Sezamų sėklos

Duona su obuolių gabaliukais ir sėklomis

Duona su obuolių gabaliukais ir sėklomis

  • 200 ml pusiau saldaus išsikvėpusio sidro (pyliau saldų rislingą ir šlakelį citrinos sulčių)
  • 1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus
  • 115 g mažais kubeliais pjaustytų obuolių
  • 350 g kvietinių miltų
  • 1,5 šaukšto linų sėmenų
  • 1,5 šaukšto skrudintų sezamo sėklų
  • 1 šaukštas saulėgrąžų
  • 1 šaukštas grietinės
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelis sausų mielių

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Kepiau 1 (pagrindine programa, mažas kepaliukas).

P.S. Nuostabiai kvapni, salstelėjusi, minkšta ir drėgna duona.

(Šaltinis: “Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga”)

P.S.S. Truputį erziną miltų vertimai šioje knygoje arba neparinkti lietuviški jų atitikmenys, kaip pvz.: šiame recepte siūlomi „baltieji duonos miltai su sėklomis“. Nežinau kur tokių Lietuvoje nusipirkt…gal kas žinot?
Kitose receptūrose radau „universalių miltų“, „tamsios duonos miltų“, „Svirno miltų…vienu žodžiu. Vis tiek radau prie ko prisikabint.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    odeta
    kovo 19, 2013 at 4:55 pm

    Laura, apie miltus:) Kvietiniai miltai patys geriausi iš pietinių šalių, nes ten jiems pats geriausias klimatas, ruginiai pas mus. Todėl ir kvietiniai kepiniai: makaronai, picos, ciabatos, prancūziški batonai ir t.t. Italijoje, Prancūzijoje ir t.t. patys skaniausi. O ruginė duonelė, skaniausia šiaurėje.
    O Taviškė duona, tokios kitokios spalvos kaip nei batonas, kaip ne duona:) Mielai paragaučiau:)

  • Reply
    Laura
    kovo 19, 2013 at 7:24 pm

    Odeta, savaime aišku, bet kaip paprastai moterytei susigaudyt kai tokių miltų prašo receptūros. Aš kažkada tokių knygų, kuriose išvardintų produktų nėra Lietuvoje, tiesiog nepirkdavau, dabar kai gudresnė pasidariau, tai atitaikau 😉

  • Leave a Reply