Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Kanapių sėklos/ Silkė/ Sriubos/ Žuvis/ Svogūnai

Cibulynė

Cibulynė

  • 1 silkė
  • 1 svogūnas
  • 2 stiklinės šalto virinto vandens
  • Acto 9%
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Cukraus
  • Krapų

Silkę išfiliuokite. Filė iškepkite. Kepti galite orkaitėje arba krosnyje įvynioję į kepimo popierių arba ant sausos keptuvės. Kauliukus išrinkau, nors to daryti greičiausiai nereikia.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, kuriuos dar padalinkite per pusę.

Silkę su svogūnais sudėkite į dubenį ir patrinkite šakute. Supilkite vandenį. Įpilkite šlakelį acto, įdėkite druskos, cukraus, pipirų. Gerai išmaišykite. Paskaninkite krapais.

Valgėme su virtomis bulvėmis su lupyna ir skrudintomis maltomis kanapių sėklomis.

P.S. Kai kur silkę kepdavo su visu stuburo kaulu, tik supjaustytą gabaliukais, nes iš kaulo išeina visas skanumas.

Žemaitiški receptai su Zita Kelmickaite

(Šaltinis: Nemunas)

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    stg
    balandžio 10, 2013 at 10:53 am

    O kanapių sėklų ingradientų sąraše nėra!

  • Reply
    Laura
    balandžio 10, 2013 at 1:15 pm

    Čia priedas, kaip ir bulvės 😉

  • Reply
    Ausrra
    balandžio 13, 2013 at 8:49 am

    Ši sriuba žiauriai skani, ypač tokia macnesnė ir su silke, kepta ant žarijų. Seniau, tai buvo pagrindinis antros dienos patiekalas per vestuves. Dūšiai atgaivinti 🙂 Man ne mažiau skani nei šmakalas 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 13, 2013 at 8:28 pm

    Norėčiau ir aš pabandyti su kepta ant žarijų silke….tėvai turi krosnį, tik reik prisiruošt 😉

  • Leave a Reply