Česnakinės bandelės su sūriu

Česnakinės bandelės su sūriu

  • 110 ml pieno
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštelis su kaupeliu druskos
  • 2 šaukštai grietinės
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas sviesto
  • ~170 g kvietinių miltų
  • ~170 g kvietinių rupių miltų
  • 2 šaukšteliai sausų mielių

Įdarui:

  • 4 skiltelės česnako
  • 50 g sviesto
  • Žolelių (naudojau petražoles ir raudonėlį)
  • Sūrio gabaliukas (naudoja Džiugą)

Sudėkite produktus pagal duonkepės rekomendacijas. Palikite, kad ji užmaišytų tešlą ir pakildintų. Kai tešla pakils, išimkite ją, perminkykite. Iškočiokite stačiakampio formos lakštą.

Sviestą ištirpinkite, sudėkite į jį smulkiai pjaustytą česnaką ir šiek tiek pakepinkite (labai nedaug). Sviesto-česnako masę užtepkite ant tešlos stačiakampio, užbarstykite žoleles, tarkuotą sūrį ir suvyniokite (pradedant nuo ilgosios kraštinės) vyniotinį. Supjaustykite gabaliukais.

Bandeles sustatykite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą (arba tiesiog įklotą kepimo popieriumi) skardą, pridenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir palikite, kad pakiltų dvigubai. Aš bandeles kepiau creme brulee tipo indeliuose

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos 😉

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą