Bulvių košė virta aluje

Bulvių košė virta aluje

Bulvių košei:

  • Kelios bulvės
  • Alaus (naudojau gyvą tamsų „Vasaknų“ )
  • Šalavijo lapelių
  • Čiobrelio šakelės
  • Druskos
  • 1 šaukštelis medaus
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • Sviesto gabaliukas
  • Grietinėlės

Svogūnų žiedams:

  • 1 svogūnas
  • kukurūzų krakmolo
  • Prieskoninės druskos
  • Aliejaus kepimui

Bulves nuskuskite, pasmulkinkite, užpilkite alumi, kad apsemtų, įdėkite du šalavijos lapelius, čiobrelio šakelę, druskos, medų, citrinos sultis, uždenkite dangčiu ir virkite kol bulvės išvirs.

Nukoškite, jei liko skysčio. Pas mane beverdant beveik viskas nugaravo. Sugrūskite. Baigiant grūst įdėkite sviesto, įpilkite grietinėlės.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Žiedelius atskirkite, pavoliokite krakmolo ir prieskoninės druskos mišinyje ir iškepkite.

Puošiau keptu šalavijo lapeliu ir balzamiko acto lašeliais.

P.S. Vykęs eksperimentas, skanu viena, bet mielai į kompaniją priimtumėm ir mėsos šmotą: jautienos, kiaulienos kepsnių, kiaulienos šonkauliukų 😉

Bookmark and Share
  1. sesė sako:

    O jau grožis!

  2. Laura sako:

    O jau ačiū 😀

  1. Šiuo metu tinklaraščio nuorodų nėra.

Parašykite atsiliepimą