Daržovės/ Aukso fondas/ Grybai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai

Voveraičių ir ožkos sūrio pyragas (quiche)

Voveraičių ir ožkos sūrio pyragas (quiche) - bulviukose.lt

Pagrindui reikės:

  • 25 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • 50 g šalto sviesto
  • 70 g miltų
  • 1/3 šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinio trynio

Įdarui:

  • 300 g šviežių voveraičių
  • 1 plunksnelėmis pjaustyto svogūno
  • Gabaliuko griežinėliais pjaustyto poro
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • 150 g kreminio ožkos sūrio
  • 150 g grietinėlės
  • 2 kiaušinių
  • Žiupsnelio pankolių sėklų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite tarp pirštų kartu su miltais. Suberkite sūrį, sudėkite miltus, druską, trynį ir suformuokite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Svogūną, porą ir česnaką pakepinkite su šlakeliu aliejaus ir gabaliuku sviesto. Atidėkite. Voveraites pakepinkite su gabaliuku sviesto. Kepkite, kol išgaruos visos iš voveraičių išsiskyrusios sultys. Kepimo metu įberkite šiek tiek pankolio sėklų, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

Grietinėlę išplakite su kiaušiniais. Pasūdykite.

Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą. Ant tešlos paskleiskite kepintus svogūnus su porais ir česnakais. Suberkite voveraites, petražoles. Tolygiai pamėtykite ožkos sūrio gabaliukus. Viską užpilkite grietinėlės ir kiaušinių plakiniu.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol tešlos krašteliai gražiai apskrus.

P.S. Vietoj ožkos sūrio išbandykite sūdyta marinuotą varškės sūrį.

Idėja

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    aguonele
    liepos 11, 2014 at 2:44 pm

    Liuks atrodo! Dievinu visas tartas. Kaip tau pagrindas? Patiko? Cia mano vienas mylimiausiu.

  • Reply
    Laura
    liepos 11, 2014 at 8:27 pm

    Aguonele, pagrindas superinis 😉

  • Leave a Reply