Daržovės/ Antiena/ Aguonų sėklos/ Receptai/ Aukso fondas/ Paukštiena/ Bulvės/ Mėsa/ Moliūgai

Keptos ančių krūtinėlės su moliūgais ir bulvių koše su aguonomis

Keptos ančių krūtinėlės, bulvių košė su aguonomis, keptas moliūgas

Reikės:

  • 2 anties krūtinėlių
  • 2 smulkintų skiltelių česnako
  • 1 rozmarino šakelės
  • 1 šaukšto balzamiko acto
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Druskos

Padažui:

  • 125 ml antienos sultinio (galite naudoti jautienos)
  • 125 ml raudonojo sauso vyno
  • 1 šaukštelio pomidorų pastos
  • 1 šaukštelio sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Bulvių košei:

  • 3 didelių bulvių
  • Šlakelio grietinėlės
  • Gabaliuko sviesto
  • 2 šaukštų aguonų

Moliūgui:

  • 1 stiklinės kubeliais pjaustyto moliūgo
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Džiovinto česnako
  • Džiovinto čiobrelio

Anties krūtinėlių odą kryžmai įpjaukite keliose vietose. Krūtinėles per naktį pamarinuokite  su aliejumi, česnaku, rozmarinu ir balzamiko actu. Išimkite iš marinato, nuvalykite nuo česnako, rozmarino, pabarstykite druska ir dėkite į įkaitintą keptuvę odele į apačią. Kepkite, kol odelė gražiai apskrus, apverskite, kepkite dar kelias minutes. Kepti baikite orkaitėje.

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite, paskaninkite grietinėle, sviestu ir aguonomis. Gerai išmaišykite.

Į puodelį supilkite antienos sultinį, vyną ir virkite, kol nugaruos pusė skysčio. Sudėkite pomidorų pastą, paskaninkite druska, pipirais. Užvirkite. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą.

Moliūgo kubelius apvoliokite aliejaus, druskos, pipirų, česnako ir čiobrelių mišinyje. Kepkite orkaitėje, kol suminkštės.

Šaltinis: M. Berry „Klasikinė virtuvė“, J. Uginčienė „Močiutės vaišės“

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply