Daržovės/ Receptai/ Laukiniena/ Šerniena/ Kopūstai/ Morkos/ Svogūnai

Šernienos šonkauliukų ir raugintų kopūstų troškinys

Šernienos šonkauliukų ir raugintų kopūstų troškinys

Reikės:

  • 700 g šernienos šonkauliukų
  • 12 džiovintų šermukšnio uogų
  • 6 traiškytų džiovintų kadagio uogų
  • 2 smulkintu skiltelių česnako
  • Žiupsnelio džiovintų čiobrelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Kopūstams:

  • 2 nedidelių svogūnų
  • 2 morkų
  • 0,7 l raugintų kopūstų
  • 2 lauro lapų
  • Druskos

Aliejų sumaišykite su prieskoniais, įtrinkite mišiniu šonkauliukus ir palikite per naktį pasimarinuoti vėsioje vietoje.

Šonkauliukus apkepkite ant sausos keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepkite plunksnelėmis arba pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir griežinėliais pjaustytas morkas.

Į puodą sudėkite apkeptus šonkauliukus, svogūnus, morkas, kopūstus, lauro lapus, įberkite druskos, įpilkite 1,5 stiklinės vandens ir uždengę troškinkite ant lėtos ugnies 1,5 valandos (greitpuodyje pakaks 40 minučių).

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply