Lęšių sriuba

Lęšių sriuba

Reikės:

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 stiklinės kubeliais pjaustytų svogūnų
  • 1 stiklinės kubeliais pjaustytų morkų
  • 1 stiklinės griežinėliais pjaustytų saliero stiebų
  • 4 skiltelių smulkinto česnako
  • 3 stiklinių daržovių arba vištienos sultinio
  • 0,5 stiklinės lęšių
  • 400 g skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
  • Balzamiko acto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Tarkuoto kietojo sūrio

Keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus, morkas, salierus ir česnakus.

Išvirkite lęšius.

Sudėkite į sultinį kepintas daržoves, konservuotus pomidorus ir virkite 10 minučių. Sudėkite lęšius, paskaninkite druska, pipirais, užvirkite.

Prieš patiekiant, pašlakstykite balzamiko actu, pabarstykite smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.

Šaltinis: knyga Shauna Niequist „Duona ir vynas“

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą