Daržovės/ Avokadai/ Jogurtas/ Receptai/ Blynai, virtiniai/ Avižinės/ Šalti padažai/ Aukso fondas/ Paukštiena/ Vištiena/ Kiaušiniai/ Užtepai/ Kruopos, grūdai/ Cukinijos/ Mėsa/ Miltiniai gaminiai nesaldūs/ Padažai, užtepai/ Pieno produktai/ Svogūnai

Cukinijų ir avižinių dribsnių blyneliai su jogurto, avokado padažu ir vištiena

Cukinijų ir avižinių dribsnių blyneliai su jogurto, avokado padažu ir vištiena

Reikės:

  • 1 vištos krūtinėlės puselės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus šlakelio
  • 1 smulkintos skiltelės česnako
  • 0,5 šaukšto smulkintų šalavijų lapelių
  • 0,5 šaukšto čiobrelių lapelių

Blyneliams:

  • 1 jaunos cukinijos
  • 0,5 nedidelio svogūno (arba 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų)
  • 4 šaukštų avižinių dribsnių (trumpo virimo)
  • 1 šaukšto kvietinių rupių miltų (galite dėti paprastus kvietinius)
  • 2 nedidelių kiaušinių
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Lydyto sviesto kepimui arba aliejaus

Padažui:

  • 1 avokado
  • 250 g graikiško jogurto
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Aliejų sumaišykite su druska, pipirais, česnaku, žolelėmis. Įtrinkite mišiniu krūtinėlę. Palikite marinuotis kelias valandas. Krūtinėlę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir baikite kepti. Užtruks apie 10 minučių. Ar tikrai iškepusi, galite patikrinti įsmeigus medinį pagaliuką į storiausią vietą, turi bėgti skaidrios sultys.

Cukiniją sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su 0,5 šaukštelio druskos ir palikite pastovėti 10 minučių. Nuspauskite išsiskyrusias sultis. Į cukinijos tarkius sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, avižinius dribsnius, kiaušinį, miltus, petražoles, pagardinkite tešlą druska (jei dar trūksta), pipirais. Iškepkite blynelius keptuvėje su įkaitintais riebalais.

Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.

Šaltinis: čia

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply