Daržovės/ Jogurtas/ Receptai/ Šalti padažai/ Bolivinė balanda/ Aukso fondas/ Baklažanai/ Kruopos, grūdai/ Kedrinių pinijų riešutai/ Padažai, užtepai/ Pieno produktai/ Skumbrė/ Paprikos/ Žuvis/ Salotos

Salotos su bolivine balanda, baklažanais, paprika ir skumbre

Salotos su bolivine balanda, baklažanais, paprika ir skumbre 1

Reikės:

  • 1 skumbrės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • 1 paprikos
  • 0,5 baklažano
  • Alyvuogių aliejaus
  • 3/4 stiklinės bolivinės balandos kruopų
  • 1 šaukšto kepintų kedrinių pinijų
  • 1 šakelės mėtos
  • 1 šakelės petražolės

Padažui:

  • 3/4 stiklinės jogurto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukšto smulkintų mėtos lapelių
  • Druskos

Kruopas išvirkite sūdytame vandenyje. Atvėsinkite.

Skumbrę išvalykite. Išpjaukite filė. Įkaitinkite keptuvę, dėkite į ją skumbrės filė odele į apačią ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite, išjunkite kaitinimą ir palikite skumbrę keptuvėje dar kelias minutes, kad baigtų kepti. Kepimo metu paskaninkite druska, pipirais. Iškepusią apšlakstykite citrinos sultimis.

Baklažaną supjaustykite griežinėliais. Užberkite ant kiekvieno griežinėlio šiek tiek druskos ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Griežinėlius nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių aptepkite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pabarstykite pipirais ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Iškepusius atvėsinkite.

Papriką padalinkite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir kepkite orkaitėje, kol odelė pajuoduos (galite kepti kartu su baklažanais). Iškepusias paprikas įdėkite pusvalandžiui į sandarų indą (lengviau lupsis odelė), išėmę nulupkite odelę supjaustykite juostelėmis.

Padažui smulkintuvu sutrinkite išvardytus produktus.

Prieš patiekiant salotas, papuoškite jas petražolių ir mėtų lapeliais. Skumbrę galima valgyti tiek su šaltomis, tiek su šiltomis salotomis.

Salotos su bolivine balanda, baklažanais, paprika ir skumbre

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply