Sorų kruopomis, voveraitėmis ir lazdyno riešutais įdarytas patisonas

Įdarytas patisonas

Reikės:

  • Apie 15 cm skersmens patisono
  • 0,5 stiklinės sorų kruopų (galite naudoti kitas mėgstamas kruopas)
  • 1 kupino šaukštelio sviesto
  • 1 šaukšto tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 nedidelio svogūno
  • 3/4 stiklinės mažų voveraičių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 1 šaukšto smulkintų skrudintų lazdyno riešutų
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių lapelių
  • 1 šaukštelio čiobrelio lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 4 šaukštų grietinėlės

Nupjaukite patisonui kepurę. Išskobkite.

Sorų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje.  Virkite tiek, kad jos  liktų dar šiek tiek kietokos – „al dente“. Baigiant virt, paskaninkite sviestu ir sūriu.

Svogūną supjaustykite kubeliais, kepinkite su sviestu, kol suminkštės. Sudėkite voveraites, kepkite dar kelias minutes. Paskaninkite druska, pipirais.

Sumaišykite virtas sorų kruopas su voveraitėmis, riešutais, petražolėmis, čiobreliais, grietinėle. Sudėkite įdarą į patisoną, uždenkite „kepure“. Patisoną aptepkite aliejumi, suvyniokite į kepimo foliją ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atidarykite foliją ir kepkite dar 15 minučių.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą