Daržovės/ Karšti padažai/ Receptai/ Jautiena/ Bolivinė balanda/ Aukso fondas/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Padažai, užtepai/ Morkos/ Svogūnai

Jautienos kepsnys su žemoje temperatūroje ant kavos pupelių keptomis morkomis ir bolivine balanda

Zemoje temperaturoje ant kavos pupeliu keptos morkos 1

Reikės:

  • 2 jautienos išpjovos kepsniukų (arba nugarinės)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1/2 stiklinės bolivinės balandos (naudojau juodąją)
  • 1 šaukštelio lydyto sviesto

Morkoms:

  • 3 vidutinių morkų
  • 1 šaukšto tirpinto lydyto sviesto (arba aliejaus)
  • 1 trintos česnako skiltelės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 3/4 stiklinės kavos pupelių

Padažui:

Kepsnius (jie turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Morkas supjaustykite pieštuko storio lazdelėmis. Sumaišykite su aliejumi, česnaku, druska ir pipirais. Pakaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies 5 minutes. Nuimkite nuo kaitros, sudėkite kavos pupeles ir maišydami palaikykite 3 minutes, kol pupelės išskleis kvapą ir taps šiek tiek aliejingos. Supilkite pupeles į kepimo formelę, ant jų sudėkite morkas, uždenkite folija. Kepkite iki 110 C įkaitintoje orkaitėje 2-3 valandas.

Jautienos sultinį virkite, kol jo kiekis sumažės per pusę. Įpilkite šlakelį burbono, įberkite druskos, pavirkite dar kelias minutes.

Zemoje temperaturoje ant kavos pupeliu keptos morkos 2

Šaltinis

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    rugsėjo 8, 2015 at 6:00 pm

    Laura, as dabar praktiskai tiek mesa, tiek zuvi visada kepu zemoje temperaturoje. Man tai dabar yra topu topas:)

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 8, 2015 at 6:16 pm

    Matau 🙂 Man deja tam dažnai pritrūksta laiko… Planuose yra pirkti jautienos kumpį ir kepti pagal taviškį receptą 🙂

  • Leave a Reply