Bruknių uogienė

Brukniu uogiene

Reikės:

  • 500 g bruknių
  • 250 g rudojo cukraus
  • 50 g vandens

Bruknes perplaukite, sudėkite į puodą kartu su cukrumi. Supilkite vandenį. Virkite vis pamaišydami 30-40 minučių, kol sutirštės. Supilstykite į sterilius stiklainėlius, užsukite steriliais dangteliais.

 

Idėjos, kur galima panaudoti bruknių uogienę:

Prie jautienos patiekalų, bei subproduktų. Švediški kukuliai.

Švediški kukuliai 1

Prie žvėrienos patiekalų. Stirnienos kepsniukai su česnakine bulvių koše, šparagais ir bruknių padažu

Stirnienos kepsniukai su česnakine bulvių koše ir šparagais

Bebrienos kukuliukai su bruknių padažu

Bebrienos kukuliukai

Prie žuvies patiekalų. Kepta skumbrė su bruknių uogiene ir bulvių koše

Kepta skumbrė su bruknių uogiene ir bulvių koše

Prie paukštienos patiekalų bei jų subproduktų. Keptas kalakutas su brukių-krienų padažu

Kefyre marinuotas kalakutas

 

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą