Šernienos troškinys su svogūnais, lapiniais kopūstais ir keptomis ropėmis

Šernienos troškinys

Troškiniui:

  • 0,5 kg šernienos
  • 0,5 l jautienos sultinio
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 svogūnų
  • 1 morkos
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 5 lapinio kopūsto lapų
  • 1 šaukštelio rupių garstyčių
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių
  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Ropėms:

  • 2 nedidelių ropių
  • Aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Šernieną supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles pasmulkinkite. Šernieną pakepinkite su sviestu puode, kuriame troškinsite. Baigiant kepti, sudėkite česnakus. Supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant lėtos ugnies, kol mėsa suminkštės.

Svogūnus perpjaukite pusiau. Kiekvieną puselę padalinkite į 6 skilteles. Svogūnus pakepinkite su sviestu ant lėtos ugnies nuolat maišydami, kol jie karamelizuosis. Morką supjaustykite 3 cm ilgio lazdelėmis. Morkas taip pat pakepinkite su sviestu.

Į ištroškintą mėsą sudėkite svogūnus, morkas, nuo lapkočių nuplėšytus kopūsto lapelius, čiobrelį, garstyčias ir patroškinkite dar 15 minučių. Baigiant troškinti, sudėkite petražoles.

Ropes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir iškepkite orkaitėje.

Šernienos troškinys su svogūnais, lapiniais kopūstais ir keptomis ropėmis

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *