Daržovės/ Receptai/ Avižinės/ Aukso fondas/ Paukštiena/ Vištiena/ Kiaušiniai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa/ Riešutai, sėklos/ Moliūgų sėklos/ Petražolės/ Porai

Vištienos „zuikis“

Visštienos zuikis

Reikės:

  • 800 g maltos vištienos
  • 110 g grietinėlės
  • 5 šaukštų avižinių dribsnių (greito virimo)
  • 3 kiaušinių
  • 1 vidutinio poro (dar reikės poro baltosios dalies papuošimui)
  • 3 skiltelių česnako
  • 200 g petražolės šaknies (arba saliero gumbo)
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 1,5 šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • 4 šaukštų moliūgų sėklų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Šlakelio aliejaus

Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle, išmaišykite ir palikite brinkti 15 minučių.

Porą ir česnako skilteles supjaustykite griežinėliais ir trumpai pakepinkite su sviestu.

Petražolės šaknį nulupkite, supjaustykite kubeliais ir taip pat trumpai pakepinkite su sviestu.

Moliūgų sėklas supilkite į įkaitintą sausą keptuvę ir kepinkite, kol gražiai apskrus.

Sumaišykite maltą vištieną su avižinių dribsnių mase, kepintais porais, petražolėmis, moliūgų sėklomis, kiaušiniais, čiobreliais. Pagardinkite druska, pipirais. Pirkdami maltą vištieną atkreipkite dėmesį ar ji nėra jau pasūdyta!

Keksinę formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite paruoštą masę. Ant viršaus eilute sudėliokite porų griežinėlius. Patepkite kiekvieną griežinėlį aliejumi. Kepkite „zuikį“ iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą.

Zuikis

Zuikis

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply