Daržovės/ Jogurtas/ Receptai/ Šalti padažai/ Aukso fondas/ Sūriai/ Lašiša/ Pieno produktai/ Paprikos/ Žuvis/ Salotos

Kepta lašiša su „Iceberg“ salota ir jogurto padažu

Kepta lašiša

Reikės:

  • 2 lašišos filė kepsnių
  • Druskos
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 1 šaukšto miltų

Salotoms:

  • 0,5 „Iceberg“ salotos
  • 60 g „Philadelphia“ sūrio
  • 150 ml natūralaus jogurto
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelio rupių garstyčių
  • 0,5 geltonos paprikos
  • 1 nedidelio avokado
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Lašišos kepsnelius iš odelės pusės pamirkykite miltuose. Nukratykite miltų perteklių. Į keptuvėje įkaitintą sviestą, dėkite lašišos kepsnelius odele žemyn ir kepkite, kol jie gražiai apskrus. Kepimo metu pasūdykite. Kepsnelius apverskite, keptuvę uždenkite ir išjunkite kaitinimą. Laikykite uždengę apie 5 minutes, kepsneliai iš lėto baigs kepti. Jei lašišos kepsniai stori, apvertę juos, kaitinimo neišjunkite, o sumažinkite iki minimumo ir kepkite, kol iškeps. Lašiša, kaip ir jautienos kepsniai, gali būti žaliai, vidutiniškai ir gerai iškepta.

Salotą perpjaukite pusiau. Padažui sūrį, jogurtą, aliejų ir česnako skiltelę sutrinkite smulkintuvu. Papriką ir avokadą supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su jogurto mase ir garstyčiomis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Kepta lašiša su Iceberg salota

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply