Jautienos karpačio su raugintais burokėliais ir skrudintomis kanapių sėklomis

Jautienos karpačio

Reikės:

  • 200 g jautienos nugarinės „Black Angus“ „Kitchen me“
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 nedidelio rauginto burokėlio (taip pat tiks virtas arba keptas)
  • Gabaliuko parmezano sūrio (arba Džiugo)
  • 1 šaukštelio skrudintų maltų kanapių sėklų
  • Šviežių čiobrelių lapelių

Padažui:

  • 1 šaukšto majonezo
  • 3 šaukštų kanapių aliejaus
  • 1 šaukštelio tarkuotų krienų (dėkite pagal skonį, nes gali būti skirtingo stiprumo)
  • Žiupsnelio rudojo cukraus

Padažui visus skirtus produktus sumaišykite.

Paskrudinti kanapių sėklas labai lengva. Sudėkite kanapių sėklas į įkaitintą keptuvę ir, nuolat maišydami, kepinkite iki jos pradės sproginėti ir pasklis malonus kvapas. Sėklas išpilkite į lėkštelę ir palikite atvėsti. Sugrūskite sėklas grūstuve arba sumalkite kavamale.

Jautieną supjaustykite plonais griežinėliais. Kad lengviau pjaustytųsi, jautieną galite šiek tiek pašaldyti šaldiklyje. Išdėliokite jautienos griežinėlius per visą lėkštę, pabarstykite juos druska, pipirais, maltomis kanapių sėklomis. Ant viršaus sudėkite plonais šiaudeliais tarkuotus arba pjaustytus burokėlius. Apliekite viską padažu, sudėkite sūrį, pabarstykite čiobrelių lapelių.

Jautienos Carpaccio

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą