„Tomahawk“ kepsnys su kastiniu, bulvytėmis, pievagrybiais ir svogūnų žiedais

„Tomahawk“ kepsnys su kastiniu, bulvytėmis, pievagrybiais ir svogūnų žiedais

Reikės:

  • 800 g „Tomahawk“ kepsnio su kaulu „Kitchen me“
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto lydyto sviesto

Bulvytėms:

  • 12 nedidelių bulvyčių
  • Aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Pievagrybiams:

  • 2 stiklinių kuo mažesnių pievagrybių
  • 3 skiltelių česnako
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių

Svogūnų žiedams:

  • 4 didelių svogūnų
  • 3 šaukštų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio maltų Kajeno pipirų
  • Žiupsnelio džiovinto malto žagrenio
  • Žiupsnelio džiovintų česnakų granulių
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės miltų
  • 0,5 stiklinės kukurūzų kruopų

Taip pat reikės:

  • Kastinio su česnakais

Kepsnį (kepsnys turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 3-4 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 3-4 minutes.  Kepimo metu palaistykite kepsnį ištirpusiu sviestu. Kepsnį pabaikite kepti orkaitėje. Įdėkite jį šalia įpusėjusių kepti bulvyčių ir kepkite dar 5-7 minutes arba, kol vidinė kepsnio temperatūra sieks 62 °C.  Jei norite ne vidutiniškai, o gerai iškepusio kepsnio, kepkite, kol vidinė kol vidinė kepsnio temperatūra prie kaulo sieks 71 °C. Iškepusį kepsnį išimkite, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite 7-10 minučių pailsėti.

Bulvytes sudėkite į dubenį, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir gerai permaišykite. Kepkite bulvytes kepimo popieriumi išklotoje skardoje iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą, sudėkite pievagrybius ir kepkite maišydami, kol jie gražiai apskrus. Baigiant kept, sudėkite smulkintą česnaką, pagardinkite druska, pipirais, čiobreliu. Kepkite dar kelias minutes.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, išskirstykite žiedais. Sumaišykite 3 šaukštus miltų su druska, pipirais, Kajeno pipirais, česnakais ir žagreniu. Kiaušinius išplakite. Likusius miltus sumaišykite su kukurūzų kruopomis. Svogūnų žiedus mirkykite į miltus su prieskoniais, paskui į kiaušinio plakinį ir, gerai nuvarvinę, į kukurūzų kruopų ir miltų mišinį. Dėkite žiedus į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.

Kastinį prieš patiekiant su kepsniu, atšildykite iki kambario temperatūros.

„Tomahawk“ kepsnys su kastiniu

Bookmark and Share
  1. Odeta sako:

    Laura, oho kiek čia visko daug :) Mėsa atrodo tobulai!

  2. Laura sako:

    Ačiū! Tokiam kepsniui norėjosi skirti daugiau dėmesio 😉

  1. Šiuo metu tinklaraščio nuorodų nėra.

Parašykite atsiliepimą