Bobausiai su spirgučiais ir bulvių koše gardinta eglių spygliais

Bobausiai su eglės spyglių bulvių koše

Bulvių košei reikės:

  • 4 didelių bulvių
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 1 šaukšto sviesto
  • Druskos, šviežiai maltų baltųjų pipirų
  • 4 šaukštų eglės spyglių

Bobausiams reikės:

  • 0,5 pintinės bobausių
  • Gabaliuko  šalto rūkymo šoninės
  • 1 svogūno
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 stiklinės grietinės
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų arba laiškinio česnako

Eglių spyglius nukarpykite žirklėmis nuo šakučių, sudėkite juos į sietelį ir nuplikykite karštu vandeniu. Sudėkite spyglius į pieną ir pavirkite 10 minučių. Pieną su spygliais supilkite į maisto smulkintuvą ir plakite, kol susismulkins spygliai. Pieną perkoškite.

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, sugrūskite, įmaišykite sviestą, eglių spyglių pieną ir pipirus.

Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas.

Šoninę supjaustykite kubeliais ir kepinkite, kol suspirgs. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Sudėkite bobausius ir kepkite apie 10 minučių. Įdėkite grietinės, įberkite druskos, pipirų ir pakaitinkite, kol užvirs. Įmaišykite svogūnų arba laiškinių česnakų laiškus.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą