Triušienos filė iešmeliai su keptais šparagais ir salotomis

Triušiena su šparagais

Iešmeliams reikės:

  • 200 g triušienos filė „Lapino puota“
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto smulkintų raudonėlių lapelių
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Šparagams reikės:

  • 12 šparagų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui reikės:

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio rupių garstyčių
  • 1 šaukštelio medaus
  • Šlakelio citrinos sulčių

Taip pat reikės:

  • Salotų lapų
  • 1 šaukšto raudonėlių lapelių

Česnako skilteles susmulkinkite, sumaišykite su smulkintais raudonėliais, aliejumi ir pipirais. Mišiniu įtrinkite triušienos filė ir palikite marinuotis kelias valandas. Prieš kepant, nuvalykite marinatą, sumaukite filė ant iešmelių, pasūdykite ir iškepkite griliuje arba orkaitėje, naudojant griliaus funkciją.

Nulaužkite šparagų sumedėjusius kotelius. Šparagus apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir taip pat iškepkite griliuje arba orkaitėje, naudojant griliaus funkciją. Šparagų ilgai nekepkite, jie turi likti traškūs.

Padažui sumaišykite išvardintus produktus.

Patiekite triušienos filė iešmelius su šparagais, salotomis, raudonėlių lapeliais ir padažu.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą