Kiaušinienė su keptais šparagais ir sūriu

Kiaušinienė su smidrais ir sūriu

Kiaušinienei reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 1 šaukšto sviesto kepimui
  • 5 šaukštų grietinėlės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų smulkintų laiškinių česnakų laiškų

Taip pat reikės:

  • 10 šparagų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio

Į neįkaitintą storadugnę keptuvę įmuškite kiaušinius, pastatykite ant mažiausios ugnies, sudėkite sviestą ir, maišydami mentele, kaitinkite. Mišiniui pradėjus tirštėti, supilkite grietinėlę, druską, pipirus. Toliau kaitinkite maišydami, kol kiaušinių masę sutrauks. Jokiais būdais neperkaitinkite, jei matote, kad kiaušiniai prie dugno jau kepa, t.y. darosi plutelė, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Kai temperatūra sumažės, dėkite vėl ant ugnies. Baigiant kept, įmaišykite laiškinius česnakus.

Apskuskite šparagų kotelius, nupjaukite sumedėjusius galus. Arba galite tiesiog laužti nenuskustą šparagą, jis luš ties sumedėjusia dalimi, teliks peiliu užlyginti lūžio vietą. Šparagus apkepkite keptuvėje su aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais.

Patiekite kiaušinienę su šparagais ir sūriu.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą