Kepti kiaušiniai su gysločių, balandūnių ir svogūnų laiškų garnyru

DSC_3510

Garnyrui reikės:

  • 1 saujelės gysločių lapų
  • 1 saujelės balandūnių lapų (arba balandų)
  • 1 saujelės svogūnų laiškų
  • Šlakelio aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 šaukštų skrudintų sezamo sėklų aliejaus
  • 2 šaukštų sojos padažo

Taip pat reikės:

  • 3 kiaušinių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos
  • 0,5 avokado
  • 2 šaukštų ikrų (nebūtinai)

Gysločių lapus sudėkite į verdantį vandenį, virkite 3 minutes ir 30 sekundžių. Lapus išgreibkite, sudėkite į paruoštą šalto vandens vonelę su ledukais. Palikite lapus keletui minučių, kad atvėstų. Česnako skiltelę supjaustykite griežinėliais, švelniai pakepinkite su alyvuogių aliejumi, supilkite sezamo aliejų, sojų padažą, sudėkite apvirtus gysločių lapus, stambiai smulkintus balandūnių lapus ir svogūnų laiškus, paskaninkite druska, pipirais ir maišydami trumpai pakaitinkite, kad lapai perkaistų.

Kiaušinius iškepkite keptuvėje su sviestu, paskaninkite druska.

Patiekite keptus kiaušinius su gysločių garnyru, avokadu ir ikrais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *