Triušiena su ančiuviais ir saldžia bulve

Triušiena su ančiuviais ir saldžių bulvių tyre

Reikės:

  • 1 pakuotės (apie 400 g) triušienos juosmeninės dalies „Lapino puota“
  • 1,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
  • 0,5 stiklinės baltojo sauso vyno
  • 0,5 stiklinės vandens
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 4 jaunų svogūnų su laiškais
  • 1 šaukšto smulkintų žolelių mišinio (šalavijo, petražolių, raudonėlio)
  • 6 sūdytų ančiuvių filė juostelių
  • 2 saldžių bulvių
  • 2 skiltelių česnako
  • 2/3 stiklinės grietinėlės

Triušio juosmeninę dalį padalinkite pusiau arba į keturias dalis. Sukabinkite kiekvienos dalies pilvaplėves dantų krapštukais. Apkepkite kepsnius keptuvėje su vienu šaukštu sviesto iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Supilkite vyną, vandenį,  pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite ant minimalios kaitros uždengę 50 minučių. Nudenkite dangtį, padidinkite kaitrą ir virkite, kol liks trečdalis troškinimosi skysčio.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite pasmulkintas ančiuvių file ir kepkite maišydami minutę laiko. Sudėkite į keptuvę smulkintus jaunus svogūnus, kepkite dar 2 minutes, sudėkite žalumynus, supilkite troškinimosi skystį ir virkite, kol padažas užvirs.

Bulves nulupkite, supjaustykite stambiais gabalais, apšlakstykite juos aliejumi ir iškepkite orkaitėje kartu su neluptomis česnako skiltelėmis. Keptas bulves ir išspaustus iš luobelių česnakus sudėkite į smulkintuvą, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir sutrinkite. Jei masė bus labai tiršta, galite įpilti vandens.

Patiekite triušienos kepsnius su saldžių bulvių kremu ir ančiuvių-žolelių padažu.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą