Daržovės/ Jogurtas/ Receptai/ Šalti padažai/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Triušiena/ Mėsa/ Padažai, užtepai/ Pieno produktai/ Riešutai, sėklos/ Sezamų sėklos

Triušienos filė piršteliai sezamų plutelėje

Triušienos filė piršteliai

Reikės:

  • 250 g triušienos juosmeninės dalies filė „Lapino puota“
  • 1 skiltelės česnako
  • Po žiupsnelį smulkinto raudonėlio ir čiobrelio lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1 stiklinės sezamų sėklų
  • Lydyto sviesto kepimui

Padažui:

  • 1 stiklinės graikiško jogurto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 skiltelės česnako
  • 5 mėtos lapelių

Padažui skirtus produktus sutrinkite smulkintuvu.

Nupjaustykite nuo triušienos filė plėveles, supjaustykite filė juostelėmis. Aš dariau taip: kiekvieną filė perpjoviau skersai pusiau, o storąją dalį perpjoviau dar ir išilgai. Iš vienos filė gavosi trys juostelės.

Juosteles pamarinuokite smulkinta česnako skiltele, žolelėmis ir pipirais pusę valandos. Druską berkite prieš kepant.

Pamarinuotas triušienos juosteles apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Kepkite keptuvėje su lydytu sviestu arba aliejumi vartydami, kol gražiai apskrus.

Patiekite pirštelius su padažu.

Triušienos užkandis

Triušiena sezamų plutelėje

 

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply