Vasaros salotos su ožkos sūriu ir serbentų padažu

Vasaros salotos su ožkos sūriu ir serbentais

Salotoms reikės:

  • 2 saujelių salotų
  • Saujelės gražgarsčių
  • 8 griežinėlių jaunos cukinijos (2 porcijoms)
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Prieskoninės druskos
  • 1 saujelės lukštentų žirnelių
  • 8 griežinėlių ožkos sūrio (2 porcijoms)
  • 1 šaukšto raudonėlio lapelių

Padažui:

  • 1/2 stiklinės raudonųjų serbentų
  • 1 šaukštelio medaus
  • 7 šaukštų alyvuogių aliejaus

Padažui išvardintus produktus sutrinkite smulkintuvu.

Cukinijų griežinėlius trumpai apkepkite įkaitintoje keptuvėje su lydytu sviestu iš abiejų pusių. Pagardinkite prieskonine druska.

Ožkos sūrio griežinėlius trumpai apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje. Kad sūris neliptų prie keptuvės, galite į ją įtiesti kepimo popierių.

Sudėkite į lėkštes salotas, gražgarstes, keptas cukinijas, žirnelius, ožkos sūrį. Apliekite salotas padažu, apibarstykite raudonėlių lapeliais.

Vasaros salotos su serbentų padažu

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą