Daržovės/ Receptai/ Avižinės/ Kiaušiniai/ Sūriai/ Kruopos, grūdai/ Cukinijos/ Varškė/ Pieno produktai/ Pomidorai

Grūdėtos varškės apkepas su cukinija

Kai daržai užmigs žiemos miegu ir jau nedovanos šviežių prieskonių mūsų patiekalams, džiovinti, kokybiški „Garduko“ prieskonių ir daržovių mišiniai taps puikia išeitimi. Gavau dovanų išbandyti 4 „Garduko“ prieskonių mišinius. Pagal sudėtį matau, kad „Gyros“ – puikiai tiks paukštienai, „Velnio užkandėlė“ – šis prieskonių mišinys pravers ir vasarą – padažams, grill patiekalams, konservavimui, „Madridas“ – troškiniams, apkepams, sriuboms, „Primavera“ – universalūs, tiks viskam. Pirmąjį išbandžiau „Primavera“ prieskonių ir daržovių mišinį. Radusi šaldytuve grūdėtos varškės indelį ir cukinijų, sumeistravau lengvai pagaminamą apkepą.

Grūdėtos varškės apkepas su cukinija

Reikės:

  • 200 g grūdėtos varškės
  • 150 g cukinijos
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštelių „Garduko“ prieskonių mišinio „Primavera“
  • 30 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukšto grietinės
  • 1,5 šaukšto smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
  • 1,5 šaukšto greito paruošimo avižinių dribsnių

Cukiniją sutarkuokite „burokine“ tarka, sumaišykite su žiupsneliu druskos ir palikite pastovėti 15 minučių. Pastovėjus, nuspauskite susidariusį sulčių perteklių.

Sumaišykite varškę su cukiniją, kiaušiniu, prieskoniais, sūriu, grietine, pomidorais ir avižiniais dribsniais. Sudėkite masę į sviestu išteptą kepimo formelę ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Atvėsinkite ir valgykite su grietine arba natūraliu jogurtu.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply