Dešrainis

Dešrainis

Reikės:

  • 8 bandelių
  • 8 mėgiamų dešrelių
  • 3 svogūnų
  • Kelių raugintų agurkų
  • Majonezo
  • Pomidorų padažo (nebūtinai)
  • Garstyčių
  • Salotų

Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Pamarinuokite su citrinos sultimis, druska, cukrumi, šaukštu petražolių ir pipirais.

Užmaišykite tešlą pagal grietininės duonos receptą ir pakildinkite. Pakilusią tešlą perminkykite, suformuokite 8 pailgas bandeles, uždenkite rankšluostėliu ir kildinkite, kol pakils dvigubai. Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite juodojo sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Dešreles apkepkite grilinėje keptuvėje arba griliuje.

Raugintus agurkus supjaustykite griežinėliais.

Šiek tiek pravėsusias bandeles perpjaukite išilgai pusiau. Patepkite vidines sieneles majonezu ir pomidorų padažu. Išklokite majonezu pateptas bandelių sieneles salotų lapais, įdėkite dešrelę ir prikaišiokite į tarpus tarp salotų ir dešrelių agurkų ir marinuotų svogūnų. Uždėkite ant dešrelių garstyčių padažo.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą