Troškinti jaučio žandai

Troškinti žandai

Reikės:

  • 2 kg jaučio žandų
  • Kelių šaukštų kvietinių miltų
  • 3 svogūnų
  • 3 morkų
  • 1 nedidelio saliero gumbo
  • 1 nedidelio poro
  • 5 skiltelių česnako
  • 2 stiklinių raudono sausojo vyno (arba alaus)
  • Druskos
  • Po žiupsnelį kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų
  • 5 lauro lapų
  • Prieskoninių žolelių saujelės (petražolių, šalavijų, rozmarinų, raudonėlių)

Nupjaustykite nuo jaučio žandų juos dengiančias plėves, padalinkite į dvi-tris dalis, pamirkykite į miltus ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite apkeptus žandus į puodą.

Svogūnus, morkas ir saliero gumbą pasmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Porą ir česnako skilteles taip pat pasmulkinkite ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite daržoves į puodą su žandais.

Supilkite į puodą su žandais ir daržovėmis vyną, sudėkite prieskonines žoleles, druską, pipirus, lauro lapus. Įpilkite vandens tiek, kad apsemtų, uždenkite ir troškinkite ant mažos kaitros 3 valandas.

Išsitroškinusius žandus išgreibkite (atidėkite), skystį nukoškite ir toliau virkite, kol liks trečdalis buvusio kiekio. Sudėkite žandus atgal į skystį ir pavirkite dar kelias minutes.

Patiekite žandus su bulvių koše ir keptomis, raugintomis arba marinuotomis daržovėmis. Saviškę bulvių košę pagardinau rupiomis garstyčiomis ir rūkytos paprikos milteliais.

Troškinti jautienos žandai

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą