Antienos kulšelės troškintos obuolių sultyse

dsc_0421
Reikės:

  • 2 anties šlaunelių „Lapino puota“
  • 6 šalotinių svogūnėlių
  • 1 stiklinės obuolių sulčių
  • 1/5 stiklinės madeiros
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto smulkintų žolelių mišinio (čiobrelių, peletrūnų, šalavijo)
  • 1 šaukšto goji uogyčių
  • 1 šaukštelio sviesto
  • 2 saliero stiebų
  • 2 gerų saujų špinatų
  • Lydyto sviesto kepimui

Anties šlauneles apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, išimkite ir sudėkite į puodą. Riebaluose, kurie išsiskyrė kepant šlauneles, švelniai apkepkite pasmulkintus svogūnėlius. Sudėkite į puodą su šlaunelėmis kepintus svogūnus, supilkite obuolių sultis, madeirą, pagardinkite druska, pipirais, uždenkite ir troškinkite 1,5 valandos.

Troškintas šlauneles išimkite iš puodo ir atidėkite šiltai. Nugraibykite troškinimo skysčio viršuje susikaupusius riebalus ir virkite, kol nugaruos 2/3 skysčio. Sudėkite žoleles, sutrinkite padažą smulkintuvu, pertrinkite per sietelį. Į padažą sudėkite goji uogytes ir užvirkite, nuimkite nuo kaitros, įmaišykite šaukštelį sviesto.

Saliero stiebus supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su sviestu. Baigiant kept sudėkite špinatus, kepkite maišydami, kol lapai suvys. Pagardinkite druska, pipirais.

Patiekite anties šlauneles su padažu ir daržovėmis.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą