Jautienos didkepsnis su daržovėmis

Didkepsnis T-bone

Reikės:

  • 2 jautienos T-bone kepsnių
  • Lydyto sviesto kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Marinuotiems svogūnams:

  • 1 raudonojo svogūno
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Cukraus
  • 1 šaukštelio smulkintų petražolių

Taip pat reikės:

  • 2 saujų nuskabytų lapinių kopūstų lapų
  • 1 kaliaropės
  • 1 dumplainio
  • Lydyto sviesto kepimui

Jautieną dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 3 minutes. Apverskite sudėkite sviestą ir kepkite dar 3 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius pabarstykite druska, pipirais, padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti. Jei kepsnys labai didelis, pabaikite jį kept orkaitėje.

Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Pagardinkite svogūnus, druska, pipirais, cukrumi, citrinos sultimis. Pagniaužykite svogūnus, kad suminkštėtų ir ištirptų druska su cukrumi.  Įmaišykite petražoles. Palaikykite pusvalandį, kad pasimarinuotų.

Lapinius kopūstus, pasmulkintą dumplainį ir nuluptas ir griežinėliais pjaustytą kaliaropę apkepkite su sviestu.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą