Triušienos dešrelės su polenta, kopūstais ir šonine
Reikės:
- 250 g šviežių triušienos dešrelių „Kitchen me“
Polentai reikės:
- 2 stiklinių vandens
- 1/4 stiklinės kukurūzų kruopų
- Druskos
- 0,5 šaukšto sviesto
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- 100 g saliero gumbo
- 1 šaukštelio lydyto sviesto kepimui
Kopūstams reikės:
- 3 saujų smulkia tarkuoto šviežio kopūsto
- 0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 stiklinės obuolių sulčių
Taip pat reikės:
- 6 juostelių pjaustytos šalto rūkymo šoninės
- 35 g gorgozolos sūrio
Saliero gumbą supjaustykit mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Pagardinkite druska, pipirais.
Kopūstus sudėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir apkepkite. Supilkite obuolių sultis, pagardinkite druska, pipirais ir troškinkite 15-20 minučių.
Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs. Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį, petražoles, kepintus salierus. Košę gerai išmaišykite.
Šoninės juosteles pačirškinkite keptuvėje, išimkite ir padėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad jis sugertų riebalų perteklių. Į tą pačią keptuvę, kurioje čirškėjo šoninė, sudėkite dešreles ir iškepkite.
Patiekite dešreles su polenta, troškintais kopūstais, šonine ir gorgonzolos sūriu.