Jautienos kepsniai su kraujine dešra ir šparagais

6A635670-99D3-436D-A9EC-09F35EAC3072

  • 2 „Rib-eye“ jautienos kepsnių „Kitchen me“
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto natūralaus sviesto
  • 2 kraujinių dešrelių
  • 10-14 šparagų
  • 6 jaunų svogūnėlių su laiškais
  • 6 mažų pomidoriukų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Lydyto sviesto kepimui
  • 0,5 stiklinės stipraus jautienos sultinio (naudojau iki sirupo konsistencijos nugarintą liežuvio sultinį)
  • 1 kupino šaukštelio medaus

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Padažas. Į stiprų jautienos sultinį įdėkite medų ir kaitinkite, kol sultinys nugaruos per pusę ir taps sirupo konsistencijos.

Apvalytus šparagus, svogūnėlius ir pomidorus įkaitintoje keptuvėje trumpai pakepinkite su sviestu. Pagardinkite druska.

Nuo kraujinių dešrelių nuimkite apvalkalą ir, trindami dešreles šakute, pašildykite jas keptuvėje su sviestu. Turi gautis košytė.

Patiekite kepsnius su kraujinių dešrelių koše, padažu ir daržovėmis.

 

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą