Jautienos kepsnys su Hollandaise padažu

IMG_0651

Reikės:

  • 2 brandintų „Angus“ jautienos kepsnių „Kitchen me“
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukšto natūralaus sviesto

Hollandaise padažui:

  • 2 kiaušinių trynių
  • 1 šaukšto vandens
  • 100 g sviesto
  • šlakelio citrinų sulčių
  • druskos

Taip pat reikės:

  • 2 griežinėlių cukinijų (1 cm storio)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 1 šaukštelio lydyto sviesto kepimui
  • 8 sūdytų ančiuvių filė
  • 2 kiaušinių
  • Balzaminio acto kremo

Kepsnius (kepsniai turi būti kambario temperatūros) dėkite  į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Pabarstykite druska, pipirais. Vieną pusę kepkite 2 minutes. Apverskite, vėl pabarstykite druska, pipirais, sudėkite sviestą ir kepkite dar 2 minutes.  Kepimo metu palaistykite ištirpusiu sviestu. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-3 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė kepsniai, įdėję sviesto, apkepkite cukinijų griežinėlius. Pagardinkite druska, pipirais.

Padažui trynius išplakite su vandeniu ir karštoj vandens vonelėj (karštas vanduo neturi siekti indo, kuriame plakate trynius dugno, nes kitaip padažui bus amen) plakite, kol sutirštės. Pamažu pilkite lydytą sviestą ir vis plakite, kol supilsite visą. Paskaninkite padažą druska ir citrinos sultimis.

Kiaušiniams virti užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.

Dėkite į lėkštes po cukinijų griežinėlį, ant jų sudėkite padalintus ančiuvius. Dėkite ant cukinijų kepsnius, ant jų virtus kiaušinius, užliekite padažu, pagardinkite balzaminio acto kremu.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą