Vytinta anties krūtinėlė

IMG_0662

Ančių krūtinėles sūdžiau dviem būdais, taigi reikės:

Pirmam būdui:

  • 1 anties filė su oda „Lapino puota“
  • 2 stiklinių rupios druskos
  • 0,5 šaukštelio grūstų baltųjų pipirų

Anties krūtinėlę išimkite iš pakuotės, nusausinkite. Į indą, kuriame laikysite krūtinėlę supilkite 0,5 cm storio druskos sluoksnį, ant viršaus uždėkite anties krūtinėlę. Užpilkite krūtinėlę likusia druska, kad visiškai apsemtų. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą parai laiko.

Po paros išimkite krūtinėlę iš druskos, nuplaukite, labai gerai nusausinkite, įtrinkite pipirais. Suvyniokite krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabinkite gerai vėdinamoje vietoje 1-2 savaitėms. Aš laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės. Kaip žinot ar išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėkite, turi būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visiškai sukietėjusi.

Antram būdui:

  • 1 anties filė su oda „Lapino puota“
  • 1 stiklinės rupios druskos
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių
  • 1 šaukštelio džiovinto šalavijo

Sumaišykite druską, cukrų ir prieskonius. Patrinkite masę smulkintuvu, kad susismulkintų pipirai ir žolelės. Į indą, kuriame laikysite krūtinėlę supilkite 0,5 cm storio druskos mišinio sluoksnį, ant viršaus uždėkite anties krūtinėlę. Užpilkite krūtinėlę likusiu mišiniu, kad visiškai apsemtų. Indą uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą parai laiko.

Po paros išimkite krūtinėlę iš druskos mišinio, nuplaukite, labai gerai nusausinkite. Suvyniokite krūtinėlę į merlinį audinį ir pakabinkite gerai vėdinamoje vietoje 1-2 savaitėms. Aš laikiau įstiklintame balkone 1,5 savaitės. Kaip žinot ar išsivytino? Po savaitės krūtinėlę paspaudinėkite, turi būti ne tokia minkšta kaip vytinimo pradžioje, bet ir ne visiškai sukietėjusi.

IMG_0552

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą