Orkaitėje keptos anties kojelės su daržovėmis

Anties kojelės

Reikės:

  • 2 anties kojelių „Lapino puota“
  • 0,5 šaukšto lydyto sviesto kepimui
  • 3 vidutinių morkų
  • 1 nestoro poro
  • 1 svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • Po saujos smulkintų žalumynų – petražolių, šalavijų, raudonėlių
  • 1,5 stiklinės vištienos sultinio
  • 2 lauro lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Anties kojeles apkepkite keptuvėje su sviestu. Atidėkite. Toje pačioje keptuvėje trumpai apkepkite stambiai pjaustytus porą, svogūną, česnako skilteles. Atidėkite. Apkepkite stambiais girežinėliais pjaustytas morkas.

Į kepimo formą sudėkite daržoves, kojeles, žalumynus, lauro lapelius, supilkite sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Jei kojelių odelė pradės labai skrusti, apdenkite jas kepimo folija.

Šaltinis “ Fergus Henderson knyga „The complete nose to tail“

Anties kojos su morkomis

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą