Virtas veršio liežuvis (pagal Fergus Henderson)

Užkandis arba karštas patiekalas antrai Kalėdų dienai, bet kuriai kitai šventei ir kas dienai. Patiekalų iš subproduktų gaminimo dievo, anglų šefo – Fergus Henderson’o receptas :) Valgėme su raugintomis daržovėmis ir gardžiu austriškų „Mautner“ krienų su grietinėle padažu :)

„Mautner“ krienų ir garstyčių galėsite įsigyti nuo 2018 metų sausio mėnesio Kauno senamiestyje Vilniaus g. 36, ManGi Hot Dogs užkandinėje 😉

Virtas veršio liežuvis

Reikės:

  • 3 veršio liežuvių (arba 1 jaučio)
  • 1 svogūno
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 nedidelio poro
  • Gabaliuko saliero šaknies
  • Kelių skiltelių česnako
  • Kelių juodųjų pipirų grūdelių
  • Šviežių žolelių saujelės pasirinktinai (čiobrelių, petražolių ir pan.)

Sūrymui reikės:

  • 200 g cukraus
  • 300 g druskos
  • 6 kadagio uogų
  • 6 gvazdikėlių
  • 2 lauro lapų
  • 2 litrų vandens
  • 6 juodųjų pipirų grūdelių

Sūrymui skirtus produktus sudėkite į puodą, užvirkite, atvėsinkite.

Užpilkite liežuvius atvėsusiu sūrymu. Liežuviai turi būti apsemti. Laikykite liežuvius panardintus į sūrymą šaldytuve 7 paras. Sūrymas prisotins liežuvius prieskonių aromatų ir labai suminkštins.

Prieš verdant liežuvius, išimkite juos iš sūrymo ir nuplaukite. Liežuvius dėkite į šaltą vandenį ir užvirkite. Nugraibykite atsiradusias putas. Įdėkite druskos (nors ir liežuviai mirko sūryme, druskos gali pritrūkti, todėl vandenį dar šiek tiek pasūdykite). Sumažinkite kaitrą iki minimumo, sudėkite prieskonines daržoves, pipirus, žoleles. Veršio liežuvius virkite 1 – 1,5 valandos, jaučio 2,5 – 3 valandas. Ar liežuviai išvirė ir yra minkšti, tikrinkite įsmeigus smeigtuką į storiausią liežuvio dalį.

Išvirusius liežuvius išgreibkite ir nulupkite. Kad nebūtų labai karšta, galite liežuvius trumpai pakišti po šalto vandens srove.

Nuluptus liežuvius dėkite atgal į sultinį, kuriame virė, dar kartą užvirkite. Atvėsinkite sultinyje.

Bookmark and Share

Parašykite atsiliepimą