Daržovės/ Receptai/ Kiauliena/ Mėsa/ Svogūnai

Kiaulių smegenų paštetas

Reikės:

500 g kiaulių smegenų
100 g kiaulienos lašinių (žalių)
1 svogūno
1 šaukšto sviesto
Druskos, šviežiai maltų pipirų
Petražolių lapelių
Citrinos

Gaminimo eiga:

Kiaulių smegenis užpilkite šaltu vandeniu ir laikykite šaldytuve 2 valandas. Išimkite, gerai perplaukite.

Smegenis pertrinkite per sietelį.

Lašinukus supjaustykite mažais kubeliais.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Atvėsinkite.

Į indą su smegenimis sudėkite lašinukus, kepintus svogūnus, druską, pipirus. Masę išplakite su mikseriu (paplakite apie 2 minutes).

Smegenų masę supilkite į formą. Formą uždenkite folija.

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Įdėkite į ją kepimo formą didesnę, nei toji, kurioje bus kepamas paštetas. Į tą didesnę formą įdėkite formą su paštetu. Pilkite į didesnę formą karšto vandens tiek, kad apsemtų 2/3 pašteto formos. Kepkite 1,5 – 2 valandas arba kol pašteto vidinė temperatūra bus 90°C.

Išėmę paštetą atvėsinkite. Užtepkite ant skrudintos baltos arba juodos duonos sviesto, nepagailėkite pašteto, pagardinkite petražolėmis ir citrinos sultimis. Su minimum produktų – maksimum skonio!

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply