Mėsa/ Subproduktai

Vištų kojos padaže

Vištų kojos padaže

Vištų kojos dabar dažniau puikuojasi gyvūnų parduotuvių lentynose, nei mūsų lėkštėse, o jos yra didelis kalogeno šaltinis. Kalogenas būtinas skeleto ir raumenų sistemos jungiamiesiems audiniams formuoti. Be to, išlaiko odos elastingumą, užkertant kelią raukšlių atsiradimui.

Koks jų skonis? Jei patinka kiaulių kojos, patiks ir vištų. Jas labai mėgsta ir valgo Azijos šalių gyventojai. Rinkitės naminių vištų kojas, jos bus didesnės ir skanesnės. Daugiau patiekalų iš subproduktų rasite specialioje subproduktų kategorijoje.

Troškintos vištų kojos:

  • 1 kg vištų kojų
  • 5 smulkintų skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • 0,5 šaukštelio svogūnų miltelių
  • 0,5 šaukštelio maltų kalendros grūdelių
  • 1 šaukštelio kmynų
  • 2 saliero stiebų
  • 2 morkų
  • 3 stiklinių vandens
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Vištų kojas nuplaukite, nulupkite likusias odeles, jei jų yra, nukirpkite nagus. Nagus kirpkite ne kaip sau, o per sąnarį arčiausiai nago.

Iš česnako, raudonėlio, druskos, saldžios ir rūkytos paprikos, svogūnų miltelių, kalendros, kmynų padarykite mišinį ir įtrinkite juo vištų kojas. Padėkite kojas į šaldytuvą per naktį pasimarinuoti.

Puode ar keptuvėje aukštesniais kraštais įkaitinkite aliejų, sudėkite pasimarinavusias kojas ir kepkite maišydami kol kojytės švelniai apskrus. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, salierų stiebus, pomidorų pastą, supilkite vandenį, uždenkite dangčiu ir troškinkite valandą laiko.

Po valandos nuimkite dangtį ir virkite vis pamaišydami kol nugaruos skystis, o padažas taps tirštas. Paragaukite ar netrūksta druskos. Prieš patiekiant įmaišykite smulkintas petražoles. Troškintos vištų kojosVištų kojos
Sekite bulviukose.lt Instagrame

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    Sveiki
    2023-10-14 at 10:25

    O kur perkat vištų kojas?

  • Leave a Reply